1982 - 1983

Opvolger Runaway is een mix van funk en soul en bevat bijdragen van drummer Jim Capaldi (ex-Traffic) die samen met de band de plaat produceert en ook als gastmuzikant te horen is: hij zingt bijvoorbeeld het nummer 'Evil love'.


De andere gast is Harry Hardholt op gitaar (ex-Houseband en ex-Innersleeve). Het titelnummer, op single uitgebracht, wordt een bescheiden hit.
Na het wat tegenvallende verkoopresultaat van Runaway besluit Solution er een punt achter te zetten en organiseert een afscheidstournee.
Het laatste optreden in thuishaven Groningen vindt plaats in de Oosterpoort, het laatste optreden in het westen van Nederland wordt in Paradiso gegeven waar opnamen worden gemaakt voor de Vara radio.
Tijdens de afscheidstournee worden opnamen gemaakt voor het dubbelalbum ‘Solution Live’ dat bij Sky uitkomt.
Ennes en Barlage blijven samenwerken, zij het voortaan vooral achter de schermen. Als producers van onder meer Time Bandits, maar ook sporadisch als begeleiders van onder andere Margriet Eshuijs.
Het duo begeeft zich later ook in de lucratieve wereld van de jingles en commercials. Hans Waterman speelt lange tijd bij The Pretty Things en is drummer bij Rene & The Alligators.
Guus Willemse verblijft onder meer enige tijd bij Margriet Eshuis als bassist en als zanger bij de Amsterdamse groep The Jury, waar hij een plaat mee maakt die in 1984 uit komt.