Interviews, aankondigingen en anderszins

In de loop van het bestaan van Solution zijn er veel TV- en radio-interviews afgenomen. Op deze pagina wordt een begin gemaakt met de weergave daarvan. Niet alle voorhanden opgenomen songs kunnen meteen worden geplaatst: onderhandelingen zijn gaande. Indien we met onderstaande fragmenten rechten van derden schenden gaan we hier graag over in onderhandeling aangezien niet meer van alle fragmenten de direct rechthebbenden te achterhalen zijn.
(Klik op de pijltjes om de fragmenten te beluisteren)

VARA´s Nederpopzien 1974

audio van de tv-opname, met dank aan de VARA

In de 70´er jaren waren er diverse popprogramma´s op de Nederlandse televisie. Eén daarvan was het legendarische programma ‘Nederpopzien’. De Vara nam live op in de Groningse club ‘de Koffer’, waarbij het uiteindelijke programma tussen de nummers steeds een interview liet zien met de diverse leden van de band. Deze uitzending is opgenomen vlak voordat de derde LP ‘Cordon Bleu’ werd opgenomen. Deze radio-opnames laten dan ook nog horen hoe Michiel Pos meespeelt en zingt en ook aan het interview deelneemt, terwijl hij vlak ná de opnames van Cordon Bleu de groep verliet. Het leuke van deze opnames is, dat sommige van de songs nog niet in de definitieve versie te horen zijn... Aan de kwaliteit van de opnames is helaas af te meten dat deze al 40 jaar oud zijn!

Programma inleiding en het nummer ´Black Pearl´ in een instrumentale versie


Inleidend interview


Interview met Chiel


Interview met Tom


Interview met Willem


Interview met Guus en Hans


Interview met Willem en Hans


Afkondiging programma terwijl Solution de ´Internationale´ speelt...KRO Radio 1975

DJ Vincent van Engelen besteedde regelmatig aandacht aan Solution. In zijn programma ‘De Vincent van Engelenshow’ op Hilversum 3 nodigde Vincent de band uit om over de splinternieuwe release van de LP ‘Cordon Bleu’ te komen praten. Tussen de interviews presenteerde Vincent de nieuwe plaat.

Introductie van het programma en de band


Interview 1


Interview 2


Interview 3


Interview 4


Interview 5


Interview 6VARA Radio 1979

De VARA zond een wekelijks radioprogramma uit op Hilversum 1, ‘Muziek uit studio 1’ gepresenteerd door Herman Stok. De bigband van de VARA o.l.v. Charley Nederpelt met diverse gasten vormden de kern van dit programma.
Als bijzonderheid geldt dat in dit programma Solution samen met de bigband, Letty de Jong, Balloon en Arjan Brass een song van Solution speelt.

Aankondiging programma en de gasten


Carousel met de voltallige gastenlijstNOS Nationale Hitparade 1982

Solution stond enkele malen in een nationale tip- en hitparade. In 1982 stond de band met de sinlge ‘Runaway’ op nummer 36, getuige het onderstaande geluidafragment.

Solution op nummer36!KRO´s Popslag 1982

Twee leden van de band waren uitgenodigd om mee te doen aan de popquiz ‘Popslag’ van de KRO met Peter van Dam. Harry en Guus waren ditmaal de pineut maar konden natuurlijk wél het een en ander over de net uitgekomen LP ‘Runaway’ vertellen. Omdat het een uitzending van een uur was is de uitzending in 6 delen geknipt. Zaken die aan de orde kwamen waren het hoe en waarom met Jim Capaldi werken, hoe het Nederlandse popklimaat er nu uit zag, hoe de tournee liep, speeldata en natuurlijk de quizvragen...

Deel 1


Deel 2


Deel 3


Deel 4


Deel 5


Deel 6NCRV Losvast 1983

Het NCRV radioprogramma ‘Los Vast’ was een wekelijkse show op lokatie gepresenteerd door Jan Rietman.

Aankondiging prodramma en gsaten


Interview 1


Interview 2Radio Veronica´s Countdown Café 1983

Voor Veronica´s Countdown Café vond op 4 maart 1983 een optreden plaats in de Anna´s Hoeve, waar ook diverse gasten te horen waren, zoals Kaz Lux, Jan Pijnenburg en Jan Hendriks van de band ‘Doe Maar’, bassist Jaap van der Sluis en de zanger Anton Verhagen.

Vóór het optreden van Solution werden de leden en hun gasten geinterviewd door Annet van Tricht en Alfred Lagarde.

Aankondiging CD-cafe


Interview met Harry, Willem en Guus


Interview met Peter SchneiderInterview Annet van Tricht met Tom en Hans


Interview met Kaz


Evil love met KazBlack Pearl


Divergence


It´s only just begun